Custom Gelænder Af 40mm Egetræ – Se Hvordan Det Blev Lavet

Custom Gelænder Af 40mm Egetræ - Se Hvordan Det Blev Lavet

Et familiemedlem henvendte sig til mig og spurgte om jeg ikke kunne lave et gelænder til ham. Det skulle selvfølgelig være i samme stil som de knagerækker han allerede havde. Jeg sagde “Selvfølgelig kan jeg det” uden helt at være med på skalaen af hvad der skulle produceres. Det hele ende ud med et 4 meter langt speciallavet gelænder i 40mm egetræ, med tilhørende balustre i rustfri stål. Gelænderet ende med at blive mere skulpturel og imponerende end jeg kunne havde håbet på. Læs videre hvis du gerne vil læse mere om hvordan dette gelænder er blevet til eller du bare gerne vil se nogle flere lækre billeder og videoer.

Opgaven: Et Gelænder I Egetræ Som Passede Til Indretningen Af Boligen

En Tegning, En Trappe, Et Gelænder

Det hele startede da min fætter Martin ringede til mig, og spurgte om jeg ikke kunne lave et gelænder til deres trappe. Det skulle placeres i den tilbygning som de for nyligt havde opført. Det kunne jeg selvfølgelig godt, og jeg bad ham om en simpel håndskitse over målene på trappen. På den måde havde noget simpelt at tegne ud fra. Tegningen kom prompte, og jeg startede med at tegne selve trappen op i 3D, for derefter at designe det noget overvældende gelænder. Hele tiden med tanke omkring kontekst, harmoni og boligens indretning.

Ascending Circles

Efter noget tid ved tegnebrættet, og mange versionere senere, kom jeg frem til det gelænder som blev den endelige version. Jeg fandt på navnet Ascending Circles, da jeg synes at det var et passende navn til dette unikke trappegelænder. Som i kan se på billedet ser det ikke super “lækkert” ud endnu, men det er ud fra alle de streger at gelænderet blev produceret.

CNC Skæring Af Trappegelænder – 72 Meter Kanter

Hvor Stort er Det Egentlig?

Hele gelænderet endte med at blive skåret på 3 egetræsplader af 80×200 cm. Det er omkring 4 meter langt, 70 til 100 cm bred og strækker sig fra 50 cm over gulvet til 3,5 meter op i luften. Der er over 72 meter kant på hele gelænderet, som har taget mere end 15 timer at skære på min CNC maskine. Min nuværende CNC maskine er muligvis (eller helt sikkert) underdimensioneret til at skære så store opgaver, men den klarede det med bravur.

Hvor Stort er gelændret Egentlig_pin

Sommerfugle I Gelænderet

De 6 forskellige dele af gelænderet skulle jo også sættes sammen, og dette gerne på en måde så alle linjer kom til at flugte. En måde at gøre dette på ville være at bruge dyvler, men jeg endte med at fræse lommer ud til sommerfugle i stedet. Jeg synes dette gav noget mere karakter til gelænderet samtidig med at jeg kunne bruge CNC maskinen for at gøre samlingerne så præcise som muligt.

Efterbehandling Og Opsætning Af Et Indendørs Gelænder Der Oser Af Kvalitet

Kanter – Slibning – Samlinger og Oliering

Jeg kan ikke tage æren for alt arbejdet. Gelænderdelene blev fragtet hjem til Martin, hvor han så stod for at runde kanter (72 meter) med en overfræser og et R2 profilfræsejern. Han brugte også en del timer på at slibe gelænderet, da både overfladen og ikke mindst kanterne skal være bløde og lækre. Dernæst blev gelænderet samlet med lim og sommerfugle, og til sidst blev det samlede gelænder så olieret for at få en modstandsdygtig overflade.

Baluster i rustfri stål

For at montere selve gelænderet på trappen blev der lavet 4 stk balustre i hver sin længde. De skulle nemlig kunne fæstne bestemte steder på gelænderet og samtidig ikke stikke ovenud. Der blev derfor lavet 4 forskellige balustre med hver sin højde og huller placeret efter hvor de kunne fæstne på gelænderet.

Et Trappegelænder Som Passer Til Indretningen Og Som Giver Balkonen Et Unikt Udtryk

Et Gelænder Som Er Lidt Ud Over Det Sædvanlige

Dette gelænder blev ikke færdig på en uge (eller en måned), men resultatet er jeg selv svært godt tilfreds med. Det er en unik installation som er noget ud over det sædvanlige, og det giver en helt speciel karakter til rummet. Ved at det cirkulærer element går igen i knagerækkerne på både badeværelse, entre og så i dette gelænder, skaber det harmoni gennem hele boligen. Det er stort, og en smule voldsomt, men det er stadig i balance, og gelænderet komplementerer rummet og dets højde virkelig godt.

Hvis du vil se gelænderet i levende live så kunne det være du skulle booke en tid hos Lins som driver HesteKræfter (www.hestekraefter.com) – Hun er mega dygtig, og du vil uden tvivl få en god oplevelse sammen med Line og deres heste.

Har Du En Ide Som Du Gerne Vil Have Noget Hjælp Med? Så Kan Du Altid Skrive

Skriv en mail på hello@hellocreation.com eller ring på 53833690. Så tager vi snak om dit projekt, og om det er noget jeg kan hjælpe med.

Hans Christian Thisen

Jeg er 32 år, har været industriel designer i 8 år og bor nu i mit hus nr 2 som jeg har renoveret helt fra bunden. Denne blog er til for at hjælpe og inspirere dig, så du kan blive klogere og føle dig mere sikker i dine indretningsprojekter.

Til info: Affiliate Links

Nogle links i denne artikel er affiliate links. Jeg linker kun til ting som jeg synes er brugbare og som læseren af artiklen kan have gavn af. Jeg vil dog ikke lægge skjul på dette, da jeg på den måde kan tjene et par håndører til fredagssnåller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *