Gode ideer til indretning af stuen som skaber personlighed i 2019

Gode ideer til indretning af stuen som skaber personlighed i 2019

Gode og hurtige ideer til indretning af stuen som alle kan gøre

Indretning af stuen kræver god oprydning

Det er det første og letteste skridt hen imod en god indretning af stuen. Det er samtidig billigt, koster kun din tid og så skaber det virkelig basen for en god indretning. Hvis du ikke kan se dit udgangspunkt er det svært at vide hvad du vil ændre. Så se noget Kondo, samtidig med at du ryder op.

Hvad kan du godt lide?

Du skal selv se på det hele tiden, så tænk dig om før du køber noget nyt. Dine gæster er i dit hjem under 1% af tiden, du er der 100% af tiden. Giv dig selv tid til at overveje om den lysestage, eller designerstol virkelig er noget du inderligt selv kan lide. Eller er det bare en hurtig ide du har fået fra Instagram?

Giv dine møbler luft

Du har sikkert hørt det før, men det er stadig rigtigt. Dine møbler og dine ting ser bare mere eksklusive ud når der er luft omkring dem. Fjern nips, tæpper og flyt dine møbler så de har noget luft. Når du har skrællet “for meget” væk, så kan du begynde at sætte nogle ting tilbage igen, fx dit Danskina tæppe

Indel din stue i flere zoner

Indretning af stuen kan for nogle virke uoverskueligt, men ved at indele stuen i flere zoner kan du bryder indretningen op i flere mindre bider. Det giver et bedre overblik over hvordan tingene skal stå, og gør at du kan fokusere. Zoner kan godt overlappe hinanden, bare ikke møblerne gør. Brug evt et tæppe for at skabe en klar zoneinddeling.

Find en meget grim ting og stil den hvor alle kan se den.

Det er en super samtalestarter. Det vigtige (meget vigtige) er at den grimme ting har en personlig historie. For hver gang du har gæster, er det sikker som amen i kirken at de vil spørge ind til hvad det dog er for en ting du har stående. Det er meget basalt, men virker super godt. 

Maling… Ikke rigtig “hurtig” men det er stadig en god ide.

Mal en væg i en anden farve, det giver et frisk pust til rummet. Det bryder også de mange hvide vægge som de fleste huse kommer som standard med. Jeg har selv malet en af mine vægge med denne farve.

Planter

De er grønne og gør en verden til forskel. Gerne store planter.

Hvorfor minimalistisk indretning kræver omtanke, gode materialer og godt design

Hvorfor minimalistisk indretning kræver omtanke, gode materialer og godt design

Du viser essensen af ting når de står alene.

Når du skærer alt væk, og stiller en stol i et tomt hvidt rum, så skal den være gjort af noget virkelig særligt før du tænker WOW. Det vigtigste når du indretter minimalistisk er at du skal fokusere på kvaliteten af de få emner som fylder rummet, og hvordan de indbyrdes forholder sigt til hindanden. Eero og Wegner er ikke let at kombinere på en minimalistisk måde..

Farven hvid er ikke det samme som minimalistisk. Men hvid forstærker den minimalistiske følelse.

Mange tænker på helt hvide rum og hvide møbler når man siger minimalistisk indretning. I virkeligheden er minimalistisk et udtryk for et areal med så få ting så muligt der skabe et samhørigt rum. Man kan sagtens bruge teksturer på væggene, fx beton, man må bare ikke mixe for meget.

IKEA er godt, bare ikke til minimalistisk indretning.

Jeg kan godt lide IKEA, det er for det meste ok kvalitet og så er det billigt (whats not to like). Det er bare ikke super kvalitet, og skal du indrette en minimalistisk stue, så skal dit materiale valgt være spitzenklasse.

Minimalistisk indretning koster penge hvis det skal gøres godt.

Som du nok kan fornemme på ovenstående så slipper du ikke billigt fra en minimalistisk stue indretning. Du skal bruge ægte materialer, håndværk og detaljer, og ingen af delene er billige. Hvis du allerede har et par Wegner Skalstole, en Arco gulvlampe og en Svane-sofa, så er du jo godt på vej.

Meget simpelt interiør

Hvordan man indretter en stue med et personligt og nordisk udtryk

Den nordiske stil bruger du nok allerede.

Det er jo noget vi er vokset op med, så det ligger naturligt til de fleste danskere. Du ved udmærket godt når du ser en spansk hacienda eller et amerikansk suburbian hus at du ikke er i skandinavien mere. Prøv at fokusere på hvad du personlig knuselsker ved indretning, og tag udgangspunkt i essensen af det. Husk selvfølgelig de generelle indretningsråd.

Teksturer skaber varme, hygge og associationer.

Træ, bark, pæls, velur og sterinlys er bare nogle af de teksturer som du kan bruge for at skabe en nordisk stemning. Beton kan også være en rigtig god ide at mixe ind når du er ved at skabe din personlige nordiske stue. Beton har nemlig de egenskaber at den giver tekstur, men den er også rolig, og på den måde kan den skabe en rolig kontrast til alle de andre knap så rolige teksturer. Du kan evt kigge på en betonlampe fra Hello Creation her.

Det koster ikke alverden at indrette med nordiske elementer.

I modsætning til minimalisme kan man med en nordisk indretning godt skrue lidt ned for prisen på tingene. Et fåreskind til 400kr ser ikke meget pænere ud end et til 2000kr og en lampe af træpinde behøver ikke at have alle detaljerne i orden for at give det indtryk den skal. Jeg vil faktisk gå så vidt at sige at det ikke må være for perfekt, da noget af charmen og hyggen ved det nordiske er at det føles hjemligt, og man tør bruge det.

boligindretning af lille stue

Derfor tager det længere tid at indrette en lille stue

Det er svært at give tingene plads

Det er ren fysisk og virkeligheden af en lille stue. Så det første du skal erkende over for dig selv, er at du ikke kan ændre fysikkens love og at din stue ikke er størrer. Når du engang er kommet dertil kan du fx starte med at gøre det som jeg skriver i første afsnit “Gode og hurtige ideer til indretning af stuen”.

Brug lette møbler

Vælg møbler som har et let udtryk og elegance når du er i gang med indretning af stuen. Den Spanske Stol ville umiddelbart ikke være et super valg til en lille stue da det er en meget massiv og tung stol. Derimod ville Arne Jacobsens Myren eller Wegners Skalstol være mere passende da disse stole er elegante og lette i udtrykket.

Hvad er dine ting værd?

Du skal overveje mere nøje hvad du skal have ind i din lille stue, da du ikke kan få både og. Når du er ved at rydde op kan du lige så godt gå “All in” på Marie Kondo, for i en lille stue må der ikke stå lige så mange ting som i en almindelig stue. Så hvad er dine ting værd for dig? Kan du overhovedet ikke undværer nogle af dine ting, så start med at sætte dem uden for stuen, fx i kælderen, loftet, i skabet eller hos dine forældre. Kommer du så dertil hvor du savner en specifik ting alt for meget, så kan du jo sætte den ind i stuen igen. Resten putter du i en kasse og skriver nuværende dato på, plus en dato et itl to år frem i tiden. Når du så møder den kasse igen og den fremtidige dato er overskredet, så tager du indholdet og donere til et godt formål.

Hans Christian Thisen

Jeg er 32 år, har været industriel designer i 8 år og bor nu i mit hus nr 2 som jeg har renoveret helt fra bunden. Jeg har lavet denne blog som en hjælp og inspiration til dig, så du kan blive klogere og føle dig mere sikker i dine indretningsprojekter.

Til info: Affiliate Links

Nogle links i denne artikel er affiliate links. Jeg linker kun til ting som jeg synes er brugbare og som læseren af artiklen kan have gavn af. Jeg vil dog ikke lægge skjul på dette, da jeg på den måde kan tjene et par håndører til fredagssnåller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *