Sovesofa – 10 bedste sovesofaer til din bolig i 2019

Sovesofa - 10 bedste sovesofaer til din bolig i 2019

Mere Sovesofa? Så læs videre her --> Billede – © Bolia.com

Når du indretter et rum, er plads en vigtig ting at bibeholde. Det er vigtigt at vælge de rigtige møbler for at få et godt mix af funktionalitet og design. Dertil skal du altid sørge for at have tilstrækkelig gulvplads til at bevæge dig på. Og det er her sovesofa ofte er et rigtig godt valg når pladsen er trang, og man ikke har for mange værelser at gøre godt med.

Hvis du har en stor familie, ofte har gæster, eller vil have et mere alsidigt møbel så er en sovesofa det perfekte valg. Med en sovesofa kan du maksimere din gulvplads og samtidig bibeholde dit æstetiske udtryk og indretningsstil. Her er 10 sovesofaer som jeg har håndplukket og inddelt i forskellige kategorier eller situationer for at gøre det lettere at vælge hvilken sovesofa der passer bedst til din situation. 

Sovesofa Med Chaiselong

Et gammelt indspark med super funktionalitet

Ordet “chaise longue” er godt nok fransk, men dette type møbel kan dateres helt tilbage til det gamle egypten. Så vi må nok erkende at denne møbeltype ikke går af mode i den nærmeste fremtid. En sovesofa med chaiselong har to fordele: De ser oftest super lækre ud og giver rummet noget ekstra stil, og samtidig giver en chaiselong ekstra komfort når du skal ligge og slænge dig. Har du brug for en ekstra soveplads, men ikke vil gå på kompromis med design og indretning, så vil denne type sovesofa være det perfekte valg for dig.

Tag komforten til det næste niveau

En chaiselong er specifikt designet til at være mere behagelige og afslappende. De er normalt lange stole, som kan støtte dine ben når du sidder (ligger), derfra ordet Chasie Longue = Lang Stol. Du kan tage komforten af din sofa til et helt andet niveau når du sætter en chaiselong på din sovesofa. Dette er specielt godt til familieområder, så som TV stuen eller børnenes soveværelser. Sætter du en sovesofa med chaiselong i hjørnet af din stue vil den både ser godt ud og agere soveplads. Det kan også bruges som et kæmpe afslapningsområde, hvis du har en stor familie og elsker fredagshygge.

Sovesofa Med Chaiselong

Billede – © Bolia.com

Sovesofa med opbevaring

Billede – © Bolia.com

Perfekt til små værelser

Hvis værelserne i dit hjem er lidt små, så kan du kompensere for dette ved at investere i en sovesofa med opbevaring. En seng er normalt den største genstand i et rum som tager mest plads. Så husk at du med en sovesofa kan du fordoble funktionen på din seng, mens du bruger mindre plads.

En sovesofa med opbevaring behøver ikke være et skrummel. Der er stilfulde alternativer, der helt skjuler det faktum at du har ekstra plads lige ved hånden. I stedet for at sætte en skrumlet kommode ind, så kunne du jo vælge en sovesofa med opbevaring i stedet. Plus, vil dette være et oplagt sted at gemme dine snacks fra børnene.

Fungere som en mini-kommode til gæster

At bo ud af sin kuffert er ikke behageligt, og man vil jo gerne have at ens gæster skal nyde deres ophold når de er på besøg. En sovesofa med opbevaring giver dine gæsterne en noget plads til at opbevare deres ting, og så føler de sig også mere til pads når de har “pakket ud”. Ved hjælp af en sovesofa med ekstra opbevaring kan du højne komforten for dine gæste, og når du ikke har gæster kan pladsen jo bruges til lige hvad man lyster.

Billede – © ILVA.dk

Hjørnesovesofa eller almindelig hjørnesofa

Billede – © ILVA.dk

En hjørnesovesofa er en god investering

Hjørnesovesofaer er meget funktionelle. Hvis du er i gang med at indrette et nyt hjem og arbejder med et stramt budget, burde du stærkt overveje en sovesofa. Det sparer dig penge, fordi det let tjener to formål; sidder og sov. Samtidig kan en hjørnesovesofa, være lige det møbel som passer ind og opfylder alle dine behov. En sovesofa kan også være en stor hjælpe i mange henseender. På bestemte årstider er det ikke ualmindeligt, at venner og familie kunne finde på at overnatte hos dig. Så at have en “klar til brug seng” vil sikre at du altid er klar når familien kommer på besøg.

Hvis du har børn, er en sovesofa en praktisk tilføjelse til dit hjem (især hvis de deler værelser). Børn bliver syge (hele tiden!) og de smitter hinanden ufattelig hurtigt. Det eneste, der er værre end at have et sygt barn, er at have to syge børn. Når det ene barn er sygt, kan den anden rede op og sove på sovesofaen, indtil det forfærdelige scenarie om to syge børn er gået.

Ekstra plads i familiehulen

Har du nogensinde set dine børn kæmpe om sofapladsen? De fleste gange vil vi bare gerne slappe af når vi er sammen med familien, ser tv eller snakker. Med en hjørnesovesofa, er der nok plads til det hele. Du kan tilbringe mange timer sammen med familien, hvor der er plads til at alle kan strække benene og slappe af (uden at slås over pladserne).

Store sovesofaer / sovesofaer til to personer

Billede – © Bolia.com

Gæsteværelse eller ej?

Uden ekstra værelser kan det være lidt problematisk at have overnattende gæster. Man vil jo gerne give sine gæster en behagelig oplevelse når de er hjemme ved en. Med en stor sovesofa behøver du ikke bekymre dig om et gæsteværelse. Du kan sætte sovesofaen i stuen eller hvor som andre steder i hjemmet for den sags skyld. Så kan du let omdanne rummet til et gæsteværelse, når det er nødvendigt.

En stor sovesofa giver jo plads til mere end én sovende person. Så hvis det hænder at i ofte har en del overnattende gæster, kunne det være en ide at investere i et par store sovesofaer. På den måde vil det aldrig blive et problem at indlogere hele den pukkelryggede på en gang.

Perfekt når børnenes kammerater overnatter

Dine børn vil sandsynligvis spørge om deres venner ikke må sove hjemme ved dig (hvis de ikke allerede har gjort det). Når dette sker, vil du være klar til at indlogere 1-2-3 ekstra børn uden besvær. Heldigvis fylder børn ikke så meget. Så en stor sovesofa kombineret med en almindelig seng på børneværelset giver al den plads, du har brug for. I stedet for at bruge soveposer og luftmadrasser, kan børnene sove behageligt i rigtige senge og få en god nats søvn.

Den bedste sovesofa til dig?

Hvilken type sovesofa har du brug for?

Der er en sovesofa til ethvert behov. Dit valg af sovesofa skal afhænge af de problematiske situationer som oftest opstår. For eksempel, hvis du har små værelser, vil en sovesofa med ekstra opbevaringsplads være rigtig god. Hvis du indretter en stue, kan du skifte den almindelige sofa ud med en sovesofa med en chaiselong.

Sovesofaer kan klart anbefales hvis du har en familie. Behovet for ekstra sengepladser vil hyppigt være et problem, og med en sovesofa har du en mindre ting at bekymre dig om. I har altid en ekstra soveplads i tilfælde af familie og venner kommer på besøg. Ud over de funktionelle aspekter, giver en sovesofa dig mere mentalt overskud. Der er færre bekymringer i at vide, at du kan trække en ekstra seng ud, når det er nødvendigt.

Find den rigtige sovesofa til dit hjem

Før du træffer en endelig beslutning, skal du sikre dig at den sovesofa du vælger, passer ind i dit hjem og din indretning. Når du ser på hele paletten af sovesofaer, skal du tage hensyn til størrelser, funktion og stil. Mål rummet op der hvor sovesofaen skal stå, så er du sikker på at det hele passer. Noter også lige størrelsen på dine døre og andre indgange og passager. Du skal være sikker på, at sovesofaen kan komme ind i rummet.

Husk at holde øje med de bevægelige dele i din sovesofa. Disse møbler bevæger sig en del,, især hvis du ofte bruger dem. Sørg for, at din sovesofa kommer fra en producent du har tillid til, og som bruger kvalitetsmaterialer. Uanset om du ønsker at springe på en luksuriøs sovesofa eller ønsker en mere overkommelig mulighed, er der kvalitetsprodukter til rådighed til ethvert budget.

Til sidst, og vigtigst af alt, skal du vælge en sovesofa, der passer til din stil og indretningen. Der er mange variationer at vælge imellem, og jeg er sikker på at du kan finde noget der passer til din stil. Design er vigtigt, og din næste sovesofa kan sagtens være en flot tilføjelse til rummet.

Hans Christian Thisen

Jeg er 32 år, har været industriel designer i 8 år og bor nu i mit hus nr 2 som jeg har renoveret helt fra bunden. Denne blog er til for at hjælpe og inspirere dig, så du kan blive klogere og føle dig mere sikker i dine indretningsprojekter.

Til info: Affiliate Links

Nogle links i denne artikel er affiliate links. Jeg linker kun til ting som jeg synes er brugbare og som læseren af artiklen kan have gavn af. Jeg vil dog ikke lægge skjul på dette, da jeg på den måde kan tjene et par håndører til fredagssnåller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *